Elektrikli Hasta Yatağı Çeşitleri

hasta-yatagi-radikal-medikalElektrikli Hasta Yatağı Çeşitleri

Günümüzde farklı motor yapılarına sahip elektrikli hasta yatağı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle hastanedeki tedavisi sona eren kişilerin yeniden sağlığına kavuşması için evlerde kullanılan bu yataklar, aynı zamanda huzur evleri ve bakım evlerinde de değerlendirilmektedir. Hastanın yaşadığı duruma bağlı olarak bu yataklar değişik teknoloji kapasitelere göre tercih edilmektedir. Aynı zamanda hem kiralama hem de satın alma olanakları eşliğinde tercih eden bu yataklar, sağlam iskelet yapısı ve kaliteli malzemesi ile uzun yıllar kullanım imkanı sunuyor. Hastaların ağırlıklarını en doğru şekilde taşıyan ve onların vücutlarının şeklini alarak, kan akışının düzenli şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyan bu yataklar; hastaların hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyileşmelerine bu fırsat vermektedir.

Değişik motor yapılarına sahip hasta yatakları

2 ya da 3 ve 4 motor sistemlerine sahip tasarım altında hazırlan hasta yatağı modelleri, satın alma ya da kiralama seçeneği eşliğinde güven içerisinde kullanılabilmektedir. Fabrikasyon olarak özel imalat altından geçen bu mekanik sistemler, yatakların farklı bölümlerine özel bir işçilikle yerleştirilmektedir. Bunlar içerisinde özellikle baş ve ayak kısımlarındaki motor sistemleri, hastanın gün içerisindeki tüm aktivitelerini kolaylıkla uygulamasına olanak vermektedir. Özellikle oturur pozisyona gelen bu yataklar, yemek yeme ve ilaç alma saatlerinin kaçmadan kolayca gerçekleşmesine fırsat sunuyor. Aynı zamanda asansör sistemleri sayesinde hasta ayaklarını yere rahatça basarak kalkabilmektedir. Bu da hastanın günlük farklı zamanlarda yürümesine fırsat tanıyarak daha hızlı şekilde iyileşmesine olanak verir. Ayrıca asansör sistemleri yukarı kalkabildiğinden dolayı onlara bakanların da fazla eğilmesine neden olmaz.

Diğer özellikleriyle hasta yatağı modelleri

Kısa ya da uzun süreli bakıma ihtiyaç duyan hastalar için farklı özelliklere sahip hasta karyolası modelleri bulunmaktadır. Özellikle 360 derece dönebilen ve kilitlenebilir özelliği bulunan tekerlekleri, dört bir tarafına hazırlanan farklı serum askıları ve yemek masası gibi avantajları ile güven sunmaktadır. Ayrıca alüminyum tasarım altında hazırlanan özel yan korkuluk, hastaların güven içerisinde yatmasına ve dinlenip uyumasına olanak vermektedir. Tabii yatalak ve felçli hastalar ile yaşlı insanlar için de tuvalet veya lavabo ile çağrı demesi gibi olanaklar sayesinde, bu yataklar rahatlıkla uzun yıllar kullanılabilir. Radikal Medikal bünyesindeki tüm ürünleri resmi web sayfası https://www.radikalmedikal.com/ bulabilirsiniz.

Yorum bırakın